Superdräkter inom simning

De så kallade superdräkterna är ett minst sagt omdiskuterat ämne inom simning. En superdräkt är en mer eller mindre heltäckande kroppsdräkt bestående av ett icke-textilt material. Dräkterna är tjockare på vissa delar, för att ge ökad flytförmåga där det behövs. De är också extremt tajta, för att komprimera kroppen och göra simmaren mer strömlinjeformad. Det kunde ta simmare en timme att ta på sig dräkten, och det var inte ovanligt att den gick sönder under processens gång. Det behövs knappast förklaras att simmare kunde prestera enormt mycket bättre när de bar dessa dräkter, som minskade vattenmotståndet, bidrog till deras flytförmåga men trots det inte hindrade deras rörelseförmåga på något sätt.

Efter att en mängd världsrekord (42 stycken, närmare bestämt) satts av simmare som bar dubbla superdräkter vid VM i Rom år 2008, förbjöds superdräkterna inom simsporten. Numera får simmare endast bära textila plagg som inte har någon egen flytförmåga.

Det finns dock inget som hindrar att man går klädd i en ”superdräkt” utanför poolen, det vill säga en outfit som man verkligen känner sig snygg i och som passar en perfekt. Om du vill leta efter potentiella plagg till denna ”superdräkt” ska du gå in på Outletsverige.se, där det just nu är Morris-rea. Där har du alltså chansen att fynda massor med snygga och stilrena kläder till bra priser.